Dünya

ATO Başkanı Baran: E-ihracatın kurallarını bilmeli ve gerekliliklerini yerine getirmeliyiz

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ülke ekonomilerinde katma değerin ve rekabet gücünün artmasında dijital dönüşüm sürecine uyumun belirleyici olduğunu belirterek, “E-ihracatın kurallarını bilmeli ve yerine getirmeliyiz. dünya pazarlarında söz sahibi olabilmek için gerekliliklerini yerine getirmektedir.”

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Global Market Agency / Türkiye tarafından Odalar ve Borsalar Birliği ev sahipliğinde “E-İhracat ile Dünya Ticaretinde Lider Olun” temasıyla düzenlenen “E-İhracat Stratejileri Semineri”ne katıldı. Türkiye (TOBB). TOBB Konferans Salonu’nda düzenlenen programda konuşan Baran, e-ticaretin satıcılara daha geniş müşteri tabanı, daha düşük işletme maliyetleri, 7/24 operasyon ve küresel pazarlara erişim açısından avantajlar sağladığını belirtti. Ancak bu alanda yarışma alanı çok geniş ve yarışma kuralları çok katı. Fiziksel alanda ticaret yaptığınızda hem müşterileriniz hem de rakipleriniz sınırlıdır. E-ticarette rakibiniz tüm dünyadır, müşteriniz de öyle. Dünya bir yöne gidiyor ve sen bu yönde haklısın. “Gelişmek zorundasınız. Bu nedenle e-ihracatın kurallarını bilmek ve gerekliliklerini yerine getirmek zorundasınız. Bu nedenle burada yapılacak seminerde yer almak ve konu ile ilgili eğitimler almak çok değerli. dijital dönüşüm süreci, ülke ekonomilerinde katma değerin ve rekabet gücünün yükselmesinde belirleyici bir unsur haline geldi.” dedi.

Türkiye’nin e-ticaret ve e-ihracat alanına hızla uyum sağlayan bir ülke olduğuna dikkati çeken Baran, “2019 yılında ülkemizde e-ticaret yapan işletme sayısı 68 bin, e-ticaret hacmi 2019 oldu. 136 milyar TL, 2022 sonu prestijli işletme sayısı ise 548 bin TL olurken, ticaret hacmi de 800 milyar TL’ye çıktı. Bu veriler önemli bir gelişmeyi temsil ediyor” dedi.

Ankara Ticaret Odası üyelerinin dijital dünyaya uyum sağlamayı, ticarette büyümeyi ve gelişmeyi, yeni pazarlara açılmayı ve küresel ticaretten aldıkları payı artırmayı hedeflediklerini belirten Baran, çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi. ATO’nun bu yönde Covid-19 salgını ile birlikte ticari hayattaki gelişmeye uygun olarak Ankara Ticaret Odası’nda e-ihracat ve e-ticaret seferberliğine başladıklarını belirten Baran, “Bu kapsamda e-ticaret ve e-ticaret oluşturduk. Üyelerimize ücretsiz yazılım hizmeti vererek e-ihracat altyapısı.İhtiyaç duydukları tüm eğitimleri verdikten sonra danışmanlık desteği de sağladık.Bu proje ile e-ticaret ile hiç tanışmamış üyelerimiz e-ticaret ve e-ticaret yapabilir hale geldiler. ihracat Pandemi başlamadan önce Ankara’da e-ticaret yapan işletme sayısı 6 bin civarındaydı Ankara Ticaret Ticaret Odası olarak bizim katkı ve desteklerimizle bu sayı 44 bine yükseldi.

Programda ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal ile TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç da yer aldı. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu